Nu kör vi lite vanlig vardagsmat med husmanskost tycker jag. Kött och potatis och klassiska tillbehör. Det viktigaste är såsen, utan den ingen fulländad middag
Jag blev lite sugen på att prova att göra något mer med asada de tira (kalvbringa). Köttet fick brässera långsamt under lång tid med mycket kryddor och färska örter i rött vin
Första dagen på sportlovet och tid till att långsamt bräsera lammlägg. Jag gjorde en torr kryddblandning med indiska smaker som jag kryddade lammet med och serverade med rostad blomkål samt indisk yoghurtsallad
En middagsrätt som räcker till många, ca 10 personer eller så laddar du frysen med matlådor. Det är en flirt med både kålpudding och dillkött som blev fantastiskt gott
Sätt ugnen på 200°. Ansa filén och krydda med salt och peppar. Hetta upp en klick smör i en stekpanna som tål ugnsvärme och stek filén gyllenbrun runtom
Paprikakyckling är en rätt, som passar bra att bjuda vännerna på. PAPRIKAKYCKLING. Kyckling, som förr var festmat, har efter hand blivit billigare och serveras numera i alla sammanhang
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.