Smält en smöret i en kastrull när det har smält häll i mjölet och vispa så att det löser sig. Fortfarande är vitkålen fin vi hittade att krispigt fint ekologiskt huvud på affären och i köttdisken låg en benfri fläsklägg och väntade på oss
I tyskland säger man Schweinhaxe och i Polen säger man Golonka om just fläsklägg, det tillagas på lite olika sätt men serveras oftast med stekt kål eller surkål och är verkligen gott – även om det tar lite tid
Men här gör vi hela steken och serverar den med en gräddsås smaksatt med kanel och messmör. Använd en köttkniv, dvs en ganska kraftig kniv med lite svängd, rundad topp
Nu kör vi lite vanlig vardagsmat med husmanskost tycker jag. Man måste ha en god skysås eller gräddsås till som fått puttra ihop med alla goda smaker från köttet
Jag blev lite sugen på att prova att göra något mer med asada de tira (kalvbringa). Köttet fick brässera långsamt under lång tid med mycket kryddor och färska örter i rött vin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.