Nytt julgodis för i år är brändamandlar med marsipan runt. Tänker på minlilla mamma. Värm oljan i. 30 skållade mandlar 150 g marsipan 1 dl florsocker 1 msk vatten 0,5 msk olja röd karamellfärg Rivmarsipanen grovt och blanda med florsocker och vatten. 30 skållade mandlar. 150 g marsipan
Knapriga och söta mandlar med karamelliserat socker. En riktigfavoritivintertid. Fortsätt värma under omrörningtills sockret börjar smälta igen och bli brunt och mandlarnablir blanka och fina
Rosta mandlarnai en torr varm stekpanna. Koka upp socker och vatten i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och häll upp mandlarna på ett bakplåtspapper
Så jag ska försöka göra det så enkelt jag kan här så det inte slutar för er med ett bränt durkslag, en förstörd kastrull och bokstavligt talat brändamandlar som det gjorde för en annan
Kram A-L. Måste varna att dessa mandlar är beroende framkallande, så ni provar på egen risk ha ha. Torr rosta mandeln i en stekpanna tills det börjar knäppa i dem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.