Ostpiroger med keso och halloumi. Ostpiroger med keso och halloumi. Jag bakade dessa mumsiga ostfyllda piroger för att lägga i frysen så att vi ska kunna ha med dem som matsäck när vi åker på våra små sommarutflykter
Smält matfettet i en kastrull, häll i mjölk och vatten att ljummas och dra kastrullen av plattan. Smula ner jäst en en bakskål, häll på den ljumma vätskan (inte över 37C) och rör i salt
Jag gjorde goda piroger för några dagar sen med köttfärs, champinjoner och ost. Jag stekte ca 400 g färs i kokosolja, rev över en vitlöksklyfta och kryddade med salt, svartpeppar, paprikapulver och chilipulver
"En god och varm förrätt för fyra eller en mättande middag för två. "Trattkantarellcappuccino4 portioner 1 dl förvällda och grovhackade trattkantareller1 hackad schalottenlök1 dl vitt vin4 dl grönsaksbuljong1/2 dl lätt crème fraîche1 krm soja1 msk smör att bryna isalt, vitpeppar och 2 stänk med citron1 dl mjölk (vid serveringen) Fräs trattkantareller och lök i smöret i en kastrull någon minut, tillsätt det vita vinet och grönsaksbuljongen
Hacka samman margarin och mjöl. Tillsätt paprikapulver, vatten och ost. Låt degen stå kallt i 2 timmar. Koka upp grädden och rör försiktigt ner gulorna, låt det sjuda tills det tjocknar (får inte koka)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.