Servera rödbetssoppan med skålar av gräddfil, hackad bladpersilja samt strimlad saltgurka. Koka i rödbetssoppan ca 20 minuter tills grönsakerna är mjuka
Borsjtj - rysk rödbetssoppa och grillad smörgås Print Författare. Missförstå mig rätt – jag älskar vårens primörer och sommarens friskhet men åh vad jag älskar hösten
0,5 kg rödbeta 100 g palsternacka 300 g vitkål 2 rödlökar 2 morötter 100 g rotselleri 1,5 l grönsaksbuljong 300 g korv (av favoritsort) 3 klyfta vitlök 3-4 kvist färsk timjan 3 lagerblad salt peppar smör, till stekning (eller olivolja) färsk bladpersilja, till garnering gräddfil, till garnering
1. Lägg undan en rödbeta till sista momentet av receptet. Skala och skär övriga grönsaker inklusive vitkålen i grova strimlor, gärna med hjälp av matberedare
Skala rödbetor, morötter och lök. Strimla alla grönskakerna utom en rödbeta, gärna i matberedare. Smält fettet i en gryta, lägg i och fräs strimlorna ett par minuter
Ja är ju en riktigt sopp-o-holic. Älskar soppor. När jag två dagar i veckan kör mina detoxdagar (5. 2-detox) är det verkligen perfekt med soppa, så då brukar jag passa på
Borstsj på ukrainsk vis är en av mina favoritsoppor. Sanningen att säga brukar man aldrig ha bönor i den soppan i Ukraina, men i Polen har vi det och ändå kallas soppan som den kallas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.