Bloggläsaren Eveline har dragit ihop ett gäng som vill baka bröd och kakor här i Borås och det finns några få platser kvar om det finns någon bakintresserad här
Förra veckan var jag på Borås skördemarknad och fick fick inspiration till veckans rätt. Skördesoppa. Den tid vi är mitt uppe i just nu är nog den bästa för alla matälskare i Sverige
Just nu så längtar jag efter helgen, det finns ett ställe i Borås en lekplats som heter ” Inte nudda marken parken” vore kul att åka dit med godingarna M&M
Jag har aldrig sett en levande älg ute i det fria. Bara på Skansen och andra djurparker. Och jag vet inte hur jag hade reagerat om skogens konung helt plötsligt stått framför mig på en skogsväg, brölande och med gigantiska horn som nån jägare önskar han hade på väggen
Det är visning av miniatyrånglok och man får åka med Borås miniatyrlokssällskap. Vilken härlig lördag det har varit, sol och värme… man njuter som bara den
Idag har det varit en riktigt grå dag, men vi hann med en promenad på en mil idag också. Satt och tittade på lite bilder som jag tog i djurparken, vilken tur vi hade med vädret
I maj är det bråda dagar på jobbet för den kvinnliga delen av vårt kök, det är utvecklingssamtal med föräldrar på förskolan blandat med utflykter och andra trevliga aktiviteter
Dottern beställde fika när hon kom hem från Borås och då blev det en cheesecakepaj med jordgubbar. Botten225 g digestivekex75 g smält smörFyllning600 g Philadelphia ost1,5 dl socker1 tsk vaniljsocker3 äggGarnering2 dl creme fraiche2 msk florsockerJordgubbar Chokladkulor LindtFinfördela kexen i en matberedare och tillsätt smöret och kör till en slät blandning
Stek köttfärsen i olja, lägg i den hackade vitlöken och löken då köttfärsen fått färg. Bryn löken, tillsätt chilipepparn samt övriga kryddor och ingredienser
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.