Sen ska man lita på sina sinnen och lukta och smaka på maten innan man slänger den. Ett tips för att rädda maten efter jul är att planera sina inköp, att inte köpa julmat av tradition utan utgå från vad man faktiskt gillar och kommer äta upp
Så här groddar du och odlar dina egna ärtskott. Sprid ut dina ärtor och täck dem med ett nytt tunt lager med jord, det räcker så att de precis täcker ärtorna
Nej, jag har inte ätit min gjutjärnsgryta, men däremot innehållet. Ha i tomat purè, vinet och buljongen och rör försiktigt runt (köttet behöver inte brynas)
½ dl raps- eller olivolja. ½ dl raps- eller olivolja. 40 g/ca 4 msk tacokrydda - motsvarar en påse färdig blandning, men se över innehållet så att det inte blir en massa socker och smakförstärkare. Har du inte varmluftsugn får du ta en plåt i taget och då höja temperaturen ca 15 grader. 40 g/ca 4 msk tacokrydda - motsvarar en påse färdig blandning, men se över innehållet så att det inte blir en massa socker och smakförstärkare
Mixa tills allt gått ihop, dock inte för länge. - varav 6,8 g fibrer. De här MÅSTE ni prova att göra. Roliga att tillverka, perfekt att ha med i väskan och äta efter träning eller i backen såhär i sportlovstider, och så är de helt underbart goda
Själv sitter jag på ett tåg på väg till mitt föräldrahem - så helgen kan inte bli annat en bra. Har man bara basen - falukorv, någon slags tomatsås och riven ost så fixar det sig
gör dina egna bars,. 6 dl krossade branflakes-flingor. Grädda i mitten av ugnen i 15–20 minuter, ha koll så att den inte får för mycket färg i kanterna, då smakar det bränt. 6 dl krossade branflakes-flingor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.