11 kokt potatis ½ burk tonfisk ½ dl yoghurt 1 msk sweet chilisås Salt Peppar Basilika 1 tunnbrödMosa potatisen med tonfisken, yoghurten, chilisåsen och kryddorna
Blomkålssoppa är en perfekt förrätt eller varmrätt och LCHF för den som tänker så. Börja med att hacka den gula löken fint och fräs löken med smöret i kastrullen
Ett matminne som jag har från min barndom är varma tunnbrödsrullar fyllda med skinka och purjolök. Jag tog med mig den maträtten in i mitt eget kök när jag flyttade hemifrån och jag åt det ganska ofta tills jag började äta LCHF-kost
Smaka av med peppar Bred. ca 30 bitar 2 st hårdkokta ägg 1 dl riven ost 1 dl creme fraiche 100 g färskrökt lax 1 msk senap 3 msk dill peppar 3 st mjuka tunnbröd Gör så här
Jag hade först inte tänkt blogga om denna mycket enkla och goda soppa eftersom jag i torsdags blev oplanerat själv med barnen och därför prioriterade bort att göra surdegskrutonger
Ingredienser Portioner. 4 2 schalottenlökar 500 g blomkål 100 g potatis 1/2 dl vitt vin 6 dl vatten 2 dl vispgrädde 1 1/2 msk konc kyckling- eller grönsaksfond 1 dl riven parmesanost (à 30 g) rapsolja salt vitpeppar Till servering 1 tsk tryffelolja (eller mer enligt smak) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Fräs strimlad vitlök och ingefära och kryddor i kokosfettet i någon minut på medelhög värme. Skär blomkålen i mindre bitar och stek det tillsammans med kryddorna
Mosa med en potatisstöt eller kör i mixer, beroende på hur slät du vill ha soppan. Koka upp och smaksätt med salt, peppar, buljongpulver, citronsaft och hackad lök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.