I helgen gjorde jag en blomkålssoppasom blev riktigt god. När jag hade kokat blomkålen och skulle mixadem, tog jag ett gäng av dem åt sidan och lät dem rinna av ordentligt och kastade de sedan i stekpannan med baconen i
Blomkålssoppa är en perfekt förrätt eller varmrätt och LCHF för den som tänker så. Blomkål har blivit lite av en favorit för oss alla, och även Tommysom inte varit så förtjust i blomkål gillar det nu
En riktigt smarrig och krämigblomkålssoppa går alltid hem. Ansa blomkålen och skär den i bitar. Jag är egentligen ingen soppmänniskamen denna var en riktig höjdare
Gratinerad blomkål. Idag blev det en jättegod vego måndag av rester från i julas. Lägg blomkålen i en ugnsfast form, och fördela champinjonstuvningen över
Jag insåg att jag inte skulle få ro att stå och röra i soppan - vilket behövs eftersom vätskan till största delen är mjölk - tills blomkålen blivit mjuk, så jag provade att koka upp, ta av från värmen och låta blomkålenmjukna sakta i den varma vätskan under ca två timmarmedan jag hämtade på dagis och lekte ute med barnen
Täck blomkålsbitar ordentligt i massan. Blanda vatten, mjöl och vitlökspulver till en slät massa. Grädda blomkålen i 15 min, vänd i mitten av tiden. Lägg tillbaka i ugnen och grädda i ca 25 min tills de ser krispiga ut. 1 st Blomkål Färsk. 1 msk Vitlökspulver. 5 dl Majsmjöl
4 2 schalottenlökar 500 g blomkål 100 g potatis 1/2 dl vitt vin 6 dl vatten 2 dl vispgrädde 1 1/2 msk konc kyckling- eller grönsaksfond 1 dl riven parmesanost (à 30 g) rapsolja salt vitpeppar Till servering 1 tsk tryffelolja (eller mer enligt smak) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Dela blomkålenimindre bitar. Koka den mjuk, menmed lite spänst, låt rinna av väl. Lägg den varmablomkålen i en ugnsfast form och ringla över olivoljan, strö över parmesan, persilja och sist ströbrödet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.