Ett ganska vanligt recept men med ett litet tillagningsknep. Jag har svårt för att svälja hela grönsaksimporten, och våra rotsaker börjar bli träiga men fransk blomkål får passera
Lägg i blomkål, broccoli, och rör ner senapen. Lägg i resten av ingredienserna förutom persiljan och smaka av med kryddorna och låt det koka några minuter
Alsace ligger granne med Tyskland. Ansa och skölj blomkålen. Den vanliga varianten blir ofta lite trist, men med vitt vin i såsen får den en välbehövlig smakskjuts
Ni som följer mig på Instagram har kanske märkt att jag är inne i en blomkålsperiod just nu. Caulifloats med kanelsmak, bär, kokt ägg, superfood smoothie (mandelmjölk, greens+, rödbetspulver, spenat)
Den här gratinerade blomkålen tillkom nyligen under såna omständigheter. När jag är sjuk och inte riktigt orkar laga mat (vilket jag varit nyligen) blir det därför alltsomoftast en färdiggrillad kyckling med potatissallad till middag
Koka den mjuk, men med lite spänst, låt rinna av väl. Dela blomkåleni mindre bitar. Lägg den varma blomkålen i en ugnsfast form och ringla över olivoljan, strö över parmesan, persilja och sist ströbrödet
Torskfilé, ugnsrostad blomkål toppad med riven parmesan och smörsås. På fisken hade vi en klick med blandning av philadelphia, pepparrotsost och persilja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.