Idag är det precis 10 år sen jag startade den här bloggen efter en 3-timmars bloggkurs. Snart är bloggen uppe i 7 miljoner visningar, så intresset för min typ av naturligt god mat att njuta av har verkligen varit stor de här åren. 3 msk Grädde. 3-timmars bloggkurs. 3 msk Grädde
Men, men, då kommer plötsligt, alldeles i rättan tid, ett mail från någon av er, där det står att bloggen och mina recept har gjort livet lättare att leva, och att jag ABSOLUT inte får sluta blogga
Igår fyllde bloggen 1 år. 3 dl vetemjöl. 3 msk kallt vatten. 300 gram varmrökt lax. 3 dl crême fraîche. 3 ägg. Häll detta över fyllningen och ställ in i mitten på ugnen i 20- 30 minuter tills stanningen stannat och den fått lite gyllene färg. 3 dl vetemjöl. 3 msk kallt vatten. 300 gram varmrökt lax. 3 dl crême fraîche. 3 ägg 1 msk finklippt dill
Vi ändrade utseendet här på bloggen och serverade samtidigt en fänkålsrisotto, Håkan svängde ihop en spansk korv och vi lyckades äntligen hitta ett recept på hur man lagar till den goda citronsåsen vi ätit på kinarestauranger lite här och var
Är det något du saknar här i bloggen som du skulle vilja att vi skriver mer om. 2013 var Whirlpool på tour och jag hamnade i juryn när de besökte Malmö. 2013 skulle Svenskafolket rösta fram innehållet i en ny bag-in-box, The Black Box. Under hösten/vintern 2013 skrev jag recept åt tidningen City. Både 2013 och 2015 rankade Cision oss som en av Sverige största matbloggar, baserat på inlänkar, relevans, hur ofta bloggen uppdateras, läsarkommentarer och delning i sociala medier. Och 2013 blev jag inbjuden till bloggträff med Kiviks musteri att få smaka mat som min favorit Tareq Taylor hade lagat med Kiviks produkter. 2013 var. 2013 skulle S. 2013 och
Det handlar om Finnstigen, det fantastiska kulturmuseet som ligger i Bredsjö, norr om Grythyttan, och det handlar om det stora 30-årsjubileet den 30 juni. I år fyller alltså Föreningen Finnstigen 30 år, och datum för firandet är den 30 juni. 3 dl. 3 dl vetekli
AntipastiBruschettaPrimo PiattoSpenattagliatelle med musslorSecondo PiattoSaltimboccaDolcePanna Cotta Bruschetta, 4 pers2 långa baguetter1/2 dl olivolja3 klyftor vitlök pressade (kan minskar, barnen tyckte att det var alldeles för starkt)6 tomater, som mixasSkiva bagetterna i 2 cm tjocka skivor och grilla i ugnen på båda sidor. Saltimbocca8 tunna skivor kalvinnanlår8 skivor prosciutto8 salviablad23 msk olivolja100 g smör2 dl matlagningsvinBanka ut köttet mellan två plastfolier tills de är 0,5 cm tjocka. Hetta upp oljan och hälften smöret och stek köttet 2-3 minuter per sida. Panna Cotta5 dl vispgrädde1/2 dl strösocker1/2 msk vaniljsocker3 gelantinblad250 g bär att servera tillVärm grädde och socker på svag värme. 23 msk olivolja
bloggen har fått vara med i olika tidningar, varit nominerad och så har jag fått hålla kurs. Allt tack vare bloggen och ni som läsar den, så ett stort tack till er
Och alla kommentarer jag får på bloggen är jag mycket tacksam över. Min blogg fyller 1 år idag. 3 dl strösocker. grädda i 150C i ytterligare 30-60 minuter eller tills mitten börjar stelna. 3 dl granulated sugar. additional 30-60 minutes or until the center is just set. 3 dl strösocker
½ tsk rostade gula senapsfrön, krossade1 tsk rostade fänkålsfrön, krossadesalt och svartpeppar1 fettkappa från köttet1 msk smör4 kvistar backtimjan1 vitlöksklyfta, krossad2 dl vitt vin1 morot1 bit rotselleri1 lök1 vitlöksklyfta1 msk champagnevinägerRökt märgsmör30 g smör2 msk oxmärg2 kvistar timjan1 vitlöksklyfta, krossadesalt och svartpepparGlaserad majrova samt sås med rökt märgsmör1 rund majrovor2 dl osötad äpplemust1 dl kalvfond (jag hade i frysen från tidigare storkok)30 g märgsmör (se ovan)salt och svartpepparFrasig lök1 silverlök, delad på mittensmör2 pärllökar, skalade½ dl kalvfond1/2 msk crème fraiche½ msk fint skuren gräslöksalt och svartpeppar½ msk plockad backtimjan1 msk smörRuccolacreme2 dl ruccola1 äggula1 tsk vitvinsvinäger100 g brynt smör, tempereratsalt och svartpepparBiffTa ut köttet en halvtimme före tillagning och öppna förpackningen. Ös köttet och stek det klart i ugn, 130° till 53° innetemperatur. Bryn köttet riktigt hårt till 53 grader eller till köttsaft sipprar fram, salta
Göta-pepper vad tiden springer iväg JUST idag. Det är möten, samtal och telefonen ringer varm hela tiden och jag har skolat in en toppentjej på jobbet som nu jobbar kvällen så det blir nu att fira älskade maken på tu man hand i lugn och ro
Grattis till 5 år med bloggen. 30. Söndag 19 juni 2016. Vår största och viktigaste fråga igår var vad vi skulle laga för gott för att fira att vår mat- och bakblogg Livsnjutarnas Gourmetkök fyllde 5 år
3 dl strösocker. 3. 3 dl strösocker. Häromdagen fyllde ju min bror år, självklar stod jag för maten. smörgåstårta och hamburgare, choklad muffins fyllda med chokladfyllning, serverad med hallon och vispad grädde
Ingredienser för 2 personer4 st lövbiffar, ca 300 g100 g smaksatt ost (jag tog philadelphiaost vitlök och örter)2 msk persiljaSaltPeppar2 dl matlagningsgrädde1 dl vatten1 dl creme fraiche1 msk kalvfondGör så härVik ut lövbiffarna och bred på en del av färskosten
Tillaga i 175 grader i ca 30 min. 3 dl riven ost gärna lagrad. Gratinera i 200 grader i ca 30 min eller tills gratängen fått fin färg och potatisen känns mjuk. ca 30 min Skiva
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.