Personligen tycker jag att kakan är godast när den fått stå till sig lite i kylen. En bit av den här kladdkakan och några avsnitt av One Tree Hill fick göra mig sällskap i soffan i helgen när jag kände mig som mest hängig av förkylningen
Jag använde bara tre av bottnarna eftersom jag tyckte den blev tillräckligt hög så, jag gjorde en glasyr och täckte den överblivna bottnen med och åt som vanlig kaka, det blev jättegott
Fläskfilé blackandwhite för moi. Inte är vi så svårövertalade inte, trots kylen full med rester från fredagsfesten tackade vi inte nej när vi fick frågan om att äta mat på stan
Hacka och blanda alla frukterna förutom blåbären. Nu var det ett tag sedan jag gav er ett frukostrecept och alla vet ju att frukost är det viktigaste målet på hela dagen, så vad passar då bättre än att slänga ihop en supergod keso onthego med en fruktig touch
När man serverar drinkar onthe rocks är det fint med stora isbitar som inte smälter så fort. 4 cl gin 2 cl cointreau 1½ cl pressad citron Skaka alla ingredienser med is i en shaker och sila upp i ett glas. 1½ cl pressad citron
det har varit ett lärorik och givande år, jag har lärt mig mycket och kommer att fortsätta göra. Helt otroligt, ett år har redan gått sedan jag bakade min första tårta
Sockerbakad regnbågsfilé från Tjärö med sås på färsk dragon samt pommes duchesse. En klassisk maträtt som vi hade den här veckan var filé mignongblackandwhite
Färsk dragon. Blanda alla ingredienser i en kastrull och sjud såsen ca 20 min, red med mjöl och vatten. Vispa till såsen fått en tjock och fin konsistens och hacka ner ca 2 msk färsk dragon i såsen. 1 msk oxfond. 1 knippe dragon. Tryffelsås2 dl steksky 1 dl Madeira 1 msk oxfond 2 dl vatten 1 krm vit tryffelolja 20 grönpepparkorn Salt peppar socker Några stänk kinesisk soja 1 msk smör. Bearnaisesås1 dl vatten 1 dl vit balsamvinäger 2 schalottenlökar 10 vitpepparkorn 3 äggulor 200 g smält smör 1 knippe persilja 1 knippe dragon Färsk dragon salt
Rör ut ½ dl av körsbärssirapen med någon matsked vatten (eller sött dessertvin). Om du vill göra en lite vuxnare dessert så går det jättebra att blanda ner lite konjak i chokladsmeten och/eller lite mandellikör i den vita smeten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.