Hur kan du som är så matnördig hålla dig till bara vego-mat en hel vecka. Man kan säga att det är en delav mitt jag som intervjuar en annan delav mig själv…
Fram med lakritspulvret och kavla upp ärmarna. Kakan100 gram smör2 st ägg3 dl strösocker3 tsk lakritspulver2 dl vetemjöl eller glutenfri mjölmix4 msk kakao1 tsk vaniljsocker1 krm saltsmör och mjöl till formenGlasyren175 gram mörk choklad2 dl vispgrädde2 tsk lakritspulver2 st torkad, finhackad chilifrukterflingsalt att strö över alternativt lite lakritspulverSmält smöret. Häll smeten i formen och grädda på nedersta falsen i ca 15-17 minuter. 100 gram smör. 3 dl strösocker. 3 tsk lakritspulver. 1 tsk vaniljsocker. 1 krm salt. 175 gram mörk choklad
Jag valde att göra en kall buffé med medelhavsmat, min favorit. -). Vi kör väl vidare med maten ifrån barnkalaset för en vecka sedan då Rasmus fyllde 1 år, stora killen. Ingredienser kycklingfilé i tomatmarinad till ca 12-14 bufféportioner. 11 st kycklingfiléer. 1 burk Zeta creme av soltorkade tomater á 140 g. 3 msk rödvinsvinäger. 1 dl olivolja. 1 kruka basilika, strimlad. Sätt ugnen på 175 grader. Stek klart kycklingen i ugnen ca 15 min. 2-3 dl turkisk yoghurt. 1 pkt fetaost á 150 g. -) 11 st kycklingfiléer. 1 burk Zeta creme av soltorkade tomater á 140 g. 3 msk rödvinsvinäger. 1 pkt fetaost á 150 g
Dela degen i två delar och börja med att göra den vita schack-delen genom att baka in vaniljsockret. Vardera två delarnadelas i sin tur i två delar och rullas därefter ut till lika långa längder
Den här buffén har upptagit en läskigt stor delav min lediga tid dom senaste veckorna. Jag har funderat, planerat, handlat, fixat, lagat mat, skrivit och fotat i åtskilliga timmar
Själv är jag van vid en massa olika "lätt-smör" som av naturen är behagligt bredbara. Dag två tar du och häller av kärnmjölken ("vattnet") från grädden
Nu dags att ta tag i middagen - planeringen säger att det är fläskkotletter som ska tillagas. Gör en sås på lika delar crème fraiche, majonnäs, hackad färsk dill, senap, citronpeppar och salt
Favoritdricka under semestern var dels öl och sedan en gammal favorit - Radler (dvs ungefär öl blandat med fanta, låter jättekonstigt men är väldigt läskande i värmen och inte så alkoholstarkt under den gassande solen)
Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare
Publicerat 2014-12-2014. 21. Ingridienser till 30 st. 1 dl grädde. 1 dl sirap. 1 dl socker. 30 hasselnötter. 100 g nougat. Gör kulprovet eller ta bort kolan när den är 120 grader. Häll upp kolan i botten på 30 ischokladformar. 30 st. 1 dl grädde. 1 dl sirap. 1 dl socker. 30 hasselnötter 100 g nougat
För vår del denna söndag hade vi fyra små potatisar, morötter och créme fraiche i kylen. Tjälknöl är nog något av det lättaste i matväg, det lagar sig själv i ugnen över natten
Koka upp coca-cola, rivet skal och pressad saft av apelsin, rosmarin, svartpep-par, hackad ingefära, skalad och skivad vitlök, salt och balsamicovinäger, i en gryta eller tryckkokare
Revbensspjäll av Lamm. Mitt lamm köpte jag uppe i Huså i höstas, byn ligger på baksidan av Åreskutan. Djuren är av rasen Åsenfår, som är en gammal allmogeras
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.