Blåbärsrutormed havresmul. Smält smöret och rör ihop med socker och havregryn och socker. Sist han fyllde år fick han istället blåbärsrutor till födelsedagsfikat
Jag har varit väldigt duktig (om jag får säga det själv) med att gå ut och gå dessa sista dagarna och är faktiskt stolt över mig själv för det - jag är tyvärr gärna ganska lat på röra-mig-fronten annars nämligen
Blåbärsrutorna är min farmor Eva-Majs recept och det är bland det godaste jag vet. Då tassade han in i sovrummet och väckte mig med sin varma nos, så vi gick upp och började dagen tidigt
Dagens recept blir blåbärsrutormed smul, mjuk kaka möter blåbärspaj. Jag laddar för ledighet och ser fram emot mys med vänner, renovering i huset på landet och fingers crossed- soligt vårväder
Det finns mycket gott du kan baka, som dessa goda blåbärsrutor. De görs på smördeg, så de får ett gott frasigt täcke med en krämig blåbärsfyllning inuti
I fredags bakade jag det första receptet ur min födelsedagsbok Sweet food and photography av Linda Lomelino, hon med bloggen Call me cupcake (fantastiskt fin
Mors dag firades med svärmor och svärfar som bjöd på middag. Blanda 5 dl mjöl med bakpulvret och vänd ner i smeten. Blanda blåbären med 2 msk vetemjöl och vänd ner i smeten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.