Vispa samman mjölet med hälften av mjölken till en jämn smet. ugn 225°, mindre långpanna 25x35 cm. Smält lite fett i en långpanna, när ugnen blivit varm
Igår blev det för ovanlighetens skull blåbärspannkaka här hemma. Vispa upp äggen lätt Vispa ner hälften av mjölken Rör ner mjölet och rör tills alla klumpar försvinner Vispa ner resten av mjölken och saltet Smörj en stor långpanna med smör Häll i smeten i långpannan Strö över blåbären Grädda i 200-225°C i 25-30 minuter 6 ägg
Hetta upp en mindre stekpanna till strax över medelvärmemed en rejäl klick smör eller kokosfett. Servera med vispad grädde eller turkisk yoghurt och kanske ännu mer blåbär
Amerikanska blåbärspannkakor med smultronstrån & honung - fluffiga amerikanska pannkakor med nyplockade blåbär överringlade med honung serverade med ett strå smultron samt överpudrade med florsocker och ett och annat smultron här och där
Blanda 1 dl mjölk med mjölet och äggen till en jämn smet. Det är höst nu. För mig är den bästa tiden på året, i alla fall innan löven trillar av och obehagliga november gör sitt intåg
Börja med att blanda ihop vetemjölet, bakpulvret, strösockret och saltet i en bunke. Häll över alla dina blåbär till smeten (blåbären ska inte krossas) och blanda runt försiktigt med trägaffeln
Värm en plättlagg och smörj med smör. Servera med vispad grädde och lönnsirap. Hade lovat lilltjejen pannkakor till mellis men jag gjorde dem till kvällsmat när jag behövde en sockerkick
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.