1 blåbär
till garneringenBlötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i fem minuter. Koka upp blåbär och citronsaft, låt puttra en halv minut. Mixa bären med stavmixer direkt i kastrullen. Ge grädden ett uppkok i en annan kastrull, ta sedan av från värmen. Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma grädden och tillsätt blåbärspurén. Fyll försiktigt upp smeten i små glas på en bricka. Ställ in brickan i kylen i några timmar, tills pannacottan stelnat. Garnera med vispad grädde och blåbär.
Blåbärspannacottatårta med oreobotten. Hur god ser inte denna tårta ut. Jag tycker att den både låter och ser riktigt söt ut så jag måste testa den så fort nästa tillfälle ges
2 gelatinblad. 12 dl blåbär. 11 msk pressad citron. 13 dl grädde. 1blåbär till garneringenBlötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i fem minuter
Servera blåbärspannacotta med färska blåbär, några blad mynta och kaka till. Servera blåbärspannacotta med färska blåbär, några blad mynta och kaka till
blåbärspannacotta hade jag aldrig testat och då jag har ett bra recept på pannacotta som säkerligen skulle fungera utmärkt smaksatt med blåbär slog jag slag i saken och testade
Blåbärspannacotta ca 10 port. Blåbärspannacotta ca 10 port. Lördagsgodis i ett litet glas. Så var det lördag igen, då brukar jag dela med mig av ett recept på något litet sött och gott
4 portioner1 ½ gelatinblad2 dl blåbär, färska eller frysta3 dl grädde1 tsk socker1 vaniljstång eller ½ tsk vaniljpulverblåbär till dekorationLägg gelatinbladen i kallt vatten 5-10 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.