Ugn 160°. Pajbotten. Krossa kexen och smält smöret. Blanda ihop smulor och smör och tryck ut kexblandningen i en form med löstagbar kant, cirka 24 centimeter i diameter
Blåbärsmaräng. 1Blåbärsmaräng50 g vatten [0,5 dl] 50 g blåbärspuré 170 g strösocker [ca 2 dl] 75 g glykos [0,5 dl] 110 g äggvita [3-4 st] 1,5 gelatinblad
Rör ner lite av blåbärsmarängen i vispgrädden och vänd sedan i resten. 3 äggvitor1½ dl sockerMousse. 4 dl vispgrädde350 g blåbär4 äggvitor1 krm pressad citron1 dl vatten2 dl socker5 gelatinblad1
Jag toppade min med små blåbärsmaränger, färska blåbär och mängder av kinapuffar. I helgen var det födelsekalas och då blev det denna goda glasstårtan med hallon och kinapuffar
Blåbärsmaränger och en kardemummakaka. Blåbärsmaränger. Vi har bakat. Utan socker, mjölk och gluten. Det innebär ett vigt experimenterande, men här är senaste skörden
Den ska även toppas med blåbärsmaräng och kommer finnas med i påskens utbud på cafeet. Nar man avsmakar lakritskola paj och ger recepttips på lättbakad påsktårta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.