Recept på sylten, Blåbärssylt med lime, hittar Ni här. Vi rullade ut degen, bredde ut lite av sommarens blåbärssylt på, rev 50 g vit choklad och skal av en liten citron över och rullade ihop innan vi skar 22 skivor som lades i formar. Jäste fick de göra i ca 30 minuter innan de penslades med ett uppvispat ägg och gräddades i 180 grader i ca 12 minuter
Jag hade planerat att testa bullar med Nutellafyllning, men när Nutellan var slut i affären fick vi snabbt ändra plan och då fick det bli kanelsnurror ochblåbärsbullarmed vit choklad
Man är ju medveten om att det är tillgjort och skapat när man läser, särskilt jag som är ganska skeptisk av mig, men inte i den utsträckning som beskrevs där
Gott blev det, men vaniljsmaken blev inte så där supertydlig, så nästa gång tror jag att jag blandar fröna från en vaniljstång med mjölken till bullarna istället
Pensla med uppvispat ägg och strö över lite rårörsocker. Lägg dem på plåtar täckta med bakplåtspapper. Smula jästen i en bunke och tillsätt degspad tills jästen löst sig
Börja med att förbereda och koka fruktkompotten. Fodra en rund pajform (med löstagbar botten) med det färdiggjorda pajskalet (finns att köpa i vanlig livsmedelsbutik)
Blåbärsrutor med vit choklad ochsmuldegstopping. Jag skar dem i rutor och serverade som en mjuk kaka, men det skulle fungera lika bra att servera denna kaka som en dessert med en klick vaniljglass eller lite vaniljsås till
Den var lite lösare än den färskost vi är vana vi och jag skulle nog rekommendera att man blandar ut färskosten med gräddfil för att få lite mer syrlighet
Späd med vattnet lite åt gången. Mina barn älskar kombinationen kyckling och curry och hur smidigt är det inte att kombinera dessa två i en pastagratäng
Smält chokladen och doppa bitarna i eller använd en pensel och pensla dom med chokladen. -) Det är iallafall lite nyttigare godis än vanligt godis eftersom det inte är något socker med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.