Kanelbullen tål att varieras, exprimenteras och fantiseras med. Vad sägs om apelsinmarmelad, rabarber och rårörsocker, bullar fyllda med kladdkakesmet eller som i denna bakomgång, vanilj och blåbär
Jag gjorde om receptet lite efter eget tycke och smak. Lite krispigare yta, krämigt inre som smakar vanilj och så mördegsbotten som man bara inte kan låta bli att älska
De här goda bullarna florerar runt lite här och var på nätet. Tillsätt strösocker, salt, kardemumman och nästan allt vetemjöl, spar lite till utbakningen
Under tiden den jäser kan du fixa fyllningen och sätta ut formar på plåtar till bullarna. När degen jäst klart tar du upp och knådar ihop den jag delade den sedan på två
Julkakorna är slut, tiden för att baka lite mer begränsad men en liten mördegskaka tar inte så lång tid och fördelar man ingredienserna lika i två bunkar och smaksätter på olika vis så vips har man två kakor
Vi rullade ut degen, bredde ut lite av sommarens blåbärssylt på, rev 50 g vit choklad och skal av en liten citron över och rullade ihop innan vi skar 22 skivor som lades i formar. Jäste fick de göra i ca 30 minuter innan de penslades med ett uppvispat ägg och gräddades i 180 grader i ca 12 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.