Jag tar en sked med marmelad och häller på en ren tallrik som gärna är kall. Nu har jag börjat gå igenom min frys för att göra av med bär som blivit över sedan förra säsongen
Den här gången blev det med rödbetor, äpple ochcitronoch man kan alltid stoppa precis det man har hemma och man är sugen på och tänk på att det går åt ganska mycket frukt
Ställ formen och resten av mördegen i kylen medan du gör fyllningen. Skala och skiva äpplena tunt. Strö försiktigt på valfri mängd kanel jämnt över äpplena
Skala och skär äpplena i små bitar och blanda ihop dem med sockret och kanelen. Jag använder mig av Granny smith-äpplen eftersom jag tycker om när det fortfarande är lite syrligt även efter att man har haft på kanel och socker och att de blir trevliga i konsistensen när det är tillagade i ugnen
Servera de varma äpplena i en djup tallrik med en rejäl kula glass. Smaka av med en nypa salt. Karamellisera sockret i en stekpanna och tillsätt sedan äpple
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.