Efter ett stressigt, kul veckoslut med tuparen och Borgå-besök är jag tillbaka. Ska fortsätta på receptet jag slutade med förra gången, så att jag sedan kan visa vad våra Borgå-gäster fick njuta av
Så där ja, där har ni lite från vår helg. Så har snart ännu en måndag kommit och gått, vart helgen tog vägen har vi ingen aning om - den försvann snabbt
I fredags kväll var jag, David och två kollegor från gymmet på Scandic Park för att kolla på en av mina bästa vänner, Teresa Perrelli,som hade ett gig där
Det bästa var då att ta en expert inom området till hjälp och valde Jan Hedh, som verkar vara en av Sveriges främsta konditor- och bagarmästare och som har gett ut många böcker om allt från surdegar till sockerkakor, till hjälp när jag bakade
Den här veckan jobbar jag fem kvällar igen och således bara två middagar hema men har knåpat ihop veckomatsedel med lite smakråd från maken, han får så lov att laga mat från grunden oftare
Så har halva köket påbörjat sin semester, det är Anki tillhör ledighetskommittén frånoch med i dag medan Håkan jobbar på fram till i morgon, torsdag, för att sedan gör sin fru sällskap
Krydda med salt, svartpeppar och cayennepeppar och ta sedan av från värmen. Helgen som varit har vi firat en väldans massa födelsedagar och umgåtts med familj och vänner
Lägg i en skål och pressa saften från citronen över. Det är inte alltid min matbutik har så stort utbud av ekologiska grönsaker och sedan älskar jag utmaningen att komponera nya rätter av det som dyker upp i veckans låda
Blanda yoghurt med tahini, skal och saft från citronen och smaka av med salt och svartpeppar. Det är i princip det enda jag har använt det till i många år men nu har jag börjat använda det alltmer i matlagning och dressingar och det är väldigt gott
Om en stund ska jag åka ner på byn och handla lite mat inför helgen. Det är som att människor lyckas förmå sig att handla, men att blotta tanken på att ställa sig och laga mat när jobbveckan är slut blir övermäktig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.