Vietnamesiska biffspettmed mangoslawGrillad spett på ryggbiff inspirerade av Vietnam med mangoslaw. Koka upp risvinäger med citrongräs och socker i en kastrull
Dela, kärna ur och mosa dem med citronsaften, för att de inte ska mörkna i färgen. Blanda medhackad tomat (utan kärnor), gul lök, vitlök, salt och peppar
Rödvinsmarinerade biffspett. Häll därefter marinaden i påsen med köttet och ställ in det i kylen. Blanda ner dem i matlagningsyoghurten tillsammans med pressad vitlök, citronsaft, olivolja, flingsalt och nymalen svartpeppar
Täck med de resterande baconskivorna. Avsluta med 1 cocktailtomat. Skala och tärna morötterna. Stek morötter och potatis i lite matfett enligt förpackningens anvisningar
Lövbiff och räkor i frysen, ett halvätet paket äggnudlar i skafferiet och lite halvledsna grönsaker i kylen blev till en liten nudelsoppa med grönsaker medbiffspett och grillade räkor till
Och dessa biffspettmed shositopaprika. Makirullen, auberginen och biffspetten var alla top notch. Makirullen med softshell crab och kimchi var riktigt fin, och de får plus i kanten för att såsen är vid sidan om sushin och inte ligger som ett tjockt täcke ovanpå
Torka köttet med hushållspapper och skär det i kuber. Servera med såsen och kokt ris. Täck köttet med blandningen och låt det stå kallt 1-2 timmar. Blanda tamarinden med kokande vatten i en skål, rör om och låt stå i 15 minuter. Rör om väl och späd eventuellt med mer vatten och låt såsen sjuda i ytterligare 10 minuter under ständig omrörning. 2 medelstora gula lökar
Vispa ihop citronsaft, olja, senap, honung, oregano och svartpeppar med 2 msk ljummet vatten i en stor skål. Täck över med plastfolie, ställ åt sidan och marinera ca 30 minuter. Grilla spetten 9-12 minuter tills de är stekta efter smak, vänd dem under tiden och pensla dem med resten av marinaden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.