Fredagstrött och fredagsmys medbiffsallad i ena handen och ett glas vin i den andra. Det finns inte tid för bestick utan man vill äta med händerna, hålla i maten, kladda och spilla
Lägg det skivade köttet på salladsbädden och ringla över dressingen, toppa med sesamfrön. Blanda sallad, rivna morötter, fint hackad salladslök, tomat, gurka, sockerärtor och solroskärnor
Biffsalladmed rostad paprika och dijondressing1 portca 100 g flankstek (eller annant nötkött)0,5 rostad paprika1 avocadospenatgurkatomatDressing. 1 msk balsamvinäger1 msk olivolja1 tsk fransk senapen nypa socker eller sötningsmedelsalt och pepparStek köttet i smör, salta och peppra
Strimla paprikan, skär morötterna i tunna strimlor på längden med en potatisskalare, halvera körsbärstomaterna och blanda allt tillsammans med avrunnen minimajs i en serveringsskål
Med entrecote stekt i tjocka skivor blir rätten mycket godare. Jag strödde över hackade jordnötter och koriander och sedan hällde jag över en del av såsen
sallad500 g ryggbiff, i skivor (välmarmorerad) 250 g glasnudlar 1 gurka 1 morot 10 cm rättika 1 dl sockerärtor 70 g babyspenat 100 g jordnötter 3 salladslökar 1 kruka koriander 1 kruka mynta smör och neutral olja, att steka i
Inte supervitkigt med måtten men ca hälften av allt. Marinaden till grönsakerna består av sesamolja, soja (tamari eller liknande), fishsauce, chili, ingefära, lime, koriander
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.