Om köttet inte är färdiggrillat som jag gjorde så kan man ju steka det i stekpannan - biffarna och låta det svalna något innan man skivar upp det i strimlor och krydda med massor av nymald svartpeppar
Med sommarens grundkurs i asiatisk matlagning som jag fick i Finland av Chen Åkerman i bakhuvudet, var det första gången som jag blandade in kål i en wok
Blanda sötpotatistärningar med färsk timjan, chiliflingor och olivolja på en ugnsplåt. Skaka runt ingredienserna ordentligt så att bitarna blandas med kryddorna
Servera direkt, gärna med en god sallad och någon grönsak. Lägg kycklingen med bröstet uppåt tillsammans med marinaden och vatten (1-3 dl, börja med den mindre mängden vatten och fyll på med mer om det blir torrt i formen) i en ugnsform och stek den i ugnen i 45 minuter till 1 timme. 2 tsk kinesisk chilipasta med jordnötter eller sambal oelek. 2 dl naturell yoghurt, 3 %. 3 dl Salvia - färsk
Men nu har jag en ny idé till frukostglass, och det är precis den jag vill dela med mig av idag. Denna gång valde jag att göra tre olika varianter, men det går såklart att göra ytterligare en miljon versioner, så ni kommer säkerligen att få se fler recept här så småningom
Pensla en plåt med olja och lägg tomatkvartarna- ej för tätt. Krydda med salt, nymalen svartpeppar. Smaksätt sedan med antingen vitlök eller andra örter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.