Tag med en slev och stick i riset så såsen blandasmed riset lite grand. Slå i de skivade shampinjonerna och låt dem brynas med i grytan några minuter
Servera med salsa och sallad. Jag älskar tex-mex (som ni kanske har märkt) och det bästa medViktVäktarna är att jag kan fortfarande äta det jag älskar – bara i måttliga mängder och/eller i andra former
Hacka ihop alla ingredienserna till pajdegen med gaffel. Skala, kärna ur och skiva äpplena tunnt. Blanda äppelbitarna med kanel och sötningsmedel och lägg sedan i en ugnsfast form
Blanda i potatis och salt. Blanda jäst, 2 tsk olja och 6 dl fingervarmt vatten i en degbunke. Rör i mjöl, ca 16 dl, lite i taget och arbeta degen kraftigt tills du får en fast och elastisk deg. Pensla en långpanna med 2 tsk olja och bred ut degen, låt det sedan jäsa ytterligare 30 minuter under duk
Jag gjorde en sallad på ugnstorkade, marinerade cocktailtomater, paprika och gräslök till. Låt biffarnavila en liten stund en bit bort från glöden, så fördelas värmen bättre i köttet och det blir saftigare
Servera med en äggula i ett snapsglas. Vispa upp grädden med sockret. När den är klar, håll den varm. Rör inte pannan utan låt alltsammans ligga stilla tills pannan har fått tillbaka värmen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.