Blanda i vaniljextrakten och vispa tills det blandats. Vispa äggen tills dom är fluffiga ca 1-2 minuter. Ca 2-3 minuter före glassen är klar så blanda i banan-citron saften, chokladbitarna och (valnötterna) sen fortsätt frysa. 2 stora ägg. 250 ml mjölk. 2 tsk vaniljextrakt. 2 övermogna bananer
Riktigt lyxigt, krämig och god. Efter den smarriga midddagen (som jag berättade om i ett tidigare inlägg) så tyckte vi det var synd om man inte toppade det hela med en god dessert och till vår glädje "hittade" jag en burk Ben & Jerry- glass i smaken Chocolate, Fudge Brownie i frysen
¼ kopp hakket hvit sjokolade¼ kopp hakket mørk sjokolade¼ kopp hakkede pecannøtter¼ kopp hakkede valnøtter¼ kopp halve sjokoladeovertrukne mandler100 g god mørk sjokolade1 kopp melk2 store egg1 kopp sukker1 kopp kremfløte1 ts vaniljeekstrakt1 klype saltBland sjokoladene, nøtter og mandler i en bolle, dekk til og sett kaldt. 2 stor
KÅSEBERGALAMM PÅ BEN. Den väger mellan 2-3 kg och lammet slaktades dagen innan jag köpte steken. 1 lammstek med ben ca 2,5 kg. 1 kruka timjan el 2 msk torkad timjan. 2 rejäla nypor flingsalt. 2 msk rapsolja. 2 msk flytande honung. Sätt ugnen på 225 grader varmluft och putsa lammsteken fri från hinnor. 2. 1 lammstek med ben. ca 2,5 kg. 2 msk torkad timjan. 2 rejäla nypor flingsalt. 2 msk rapsolja. 2 msk flytande honung
Sätt ugnen på 120°C. 1 Scan lammstek med ben - ca 2. 2 dl svarta oliver. 2 msk Maizena. Om du har en mindre gryta som inte rymmer hela steken, dela den då i två delar
Sätt ugnen på 120°C. 1 st Scan lammstek med ben - ca 2. 2 dl svarta oliver. 2 msk Maizena. om du har en mindre gryta som inte rymmer hela steken, dela den då i två delar
I spenat finns vitamin K som är jätteviktigt för kroppens benuppbyggnad. Fiskgratäng med spenat & fetaost 2-4 portioner. 2 schalottenlökar, 1 vitlök, 1 tsk olivolja, 200 g spenat, 2 dl grädde, Salt och vitpeppar, 4 bitar torsk, cirka 600 g 100 g fetaost + (150 g färsk spenat). Strö riven ost ovanpå och ugnsbaka i 20 minuter. Den NYA GI-metoden av Lauritzson & Davidsson 2-4 portioner. 2 schalottenlökar. 200 g spenat. 2 dl grädde
Mixa ärtorna släta i en kannmixer. Piggvar på ben - klippt och delad längs ryggbenet. Ta bort skalen och släng dem, lägg i sparrisen och låt den koka 2–3 minuter. Låt den grillas tills innertemperaturen är 44˚, eller tills köttet släpper från benet. Dela sparrisen i 2 delar och värm lätt i lite av lagen. 2. 2. 2. 2. 2. 2
Använd tex ett större skaft från en tråspattel eller ett brynstål och försök göra ett längdsgående hål mitt i karrén, späcka det sedan med plommon, krydda med salt & peppar runt om
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.