Det finns en nackdel med helgen och det är att den går alldeles för fort. Helgkänslan infann sig redan vid lunchtid i fredags då jag och ett gäng andra trevliga, roliga och härliga matbloggare bjöds på en tävlingsmeny på temat “Genom djupa hav och gröna skogar” beståendes av fem härliga rätter skapade av Fazer Culinary Team som ska tävla i Olympiade der Köche i Erfurt, Tyskland i oktober
Och ibland får man hjälp av goda vänner och i detta fall min kollega Ansi. Jag bad om ett specifikt recept, och vips så kom det en drös med recept på mms… såå himla bra
Snabbt, gott och enkelt med falukorv, ett recept alla gillar. Vispgrädde, kryddor och salt. Smält smöret i en gryta, grov hacka och mjukna löken, peta i falukorven i bitar och låt fräsa
d , bullarna var saftigt fyllningen var riktigt smarrig och underbar. Smula ner jästen i en bunke och blanda med mjölken, strösocker, salt, tärnat smör och ägg
Den här marängtårtan är min svågers specialitet, och så himla god. Den allra bästa fyllningen och toppingen är i min smak massor av färska skivade jordgubbar ihop med grädden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.