Gjorde beercan chicken häromkvällen. Saftigare kyckling än så går nog inte att få. Kycklingen gnids in med en rub och olja, (oljan gör att skinnet blir knaprigt)
Ta fram kycklingen i rumstemperatur och drick upp hälften av ölen. Smält smöret och pressa citronhalvan och gnid sedan in kycklingen med nästan all citronsaft, smöret och olivoljan
Hacka löken och stek lätt i smör i en panna tills den svettas. Blanda i champinjoner och paprika skurna i småbitar tillsammans med pressad vitlök och svartpeppar och salt
Istället för hamburgare på Burger King får vi grilla hemma i dag och då har Olivia önskat dessa ostfyllda BeerCan Burgers som vi grillade förra helgen också
I sommar har den stora grillfavoriten varit Beercan chicken - kyckling på ölburk. Till kycklingen har vi tillrett en sås på saften som bildas i tillagningen, lika god den också
Helgrillad kyckling, grönsakspaket med dragon, grillad purjolök och. Yield. 4. Cook Time. 60 Min. Liten jultallrik med köttbullar, julskinka, rödbetssallad och potatisgratäng
Snacka om att jag är "sist på bollen" vad gäller denna rätt. Men jaja. Gott var det i alla fall. ). Diska av en ölburk så den blir ren - eller ta ett dricksglas i motsvarande storlek
Pensla kycklingen med blandningen. Trä kycklingen på ölburken och ställ på en plåtform. Det går även bra att tillaga kyckling på samma i 200° varm ugn. Ställ in formen i nedre delen av ugnen och tillagningen ca 1 tim beroende på kycklingens storlek 1 kyckling, ca 1,3 kg. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 kyckling, ca 1,3 kg 1 burk öl, 33 cl 1 bit liten bit färsk ingefära 1 färsk chili 1 tsk persillade 2 msk Arla® Svenskt Smör 1 tsk salt 2 krm peppar blandad grönsallad 2 dl Arla Köket® grönsaksyoghurt röd paprika&anchochili
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.