Det här är bra mycket enklare än vad man kan tro, och framför allt är det bra mycket godare. Man bör kunna göra det i en ugn, men vi rekommenderar att kycklingen tillreds i en klassisk kolgrill
I sommar har den stora grillfavoriten varit Beercanchicken - kyckling på ölburk. Olof anser att Per Morbergs bok Morberg grillar är en helig skrift, och gör Beercanchicken till stor del utifrån Pers recept i ovan nämnda bok
MarinadlagKoka upp 1 liter vatten med salt och socker så att det löser sig. Tillsätt resterande 4 liter kallt vatten och lagerblad, svartpeppar och chiliflakes
Tänd grillen för indirekt grillning (försök hålla ca 150 grader). Blanda smöret. Gör små fickor mellan bröstfilé och skinn och stoppa in vitlökssmör där
Men jag vill uppmuntra till att även fortsätta grilla Beercanchicken. På den senaste grillträffen med Kronfågel fick vi höra att årets hetast grilltrend, årets grillsnackis, kommer bli Spatchcock chicken
Inspirerad av Gastronaut adventures tillredde jag sedan en beercanchicken. Jag fortsätter utmana mig själv med att gå lite utanför mitt bekvämlighetsområde
När jag sedan ska tillaga min kyckling så snubblar jag av en slump in på denna sköna killes blogg av en helt annan anledning och hittar recept på Beercanchicken
-) Passade perfekt nu när jag hade tänkt att testa en "beercanchicken" igen. Beercanchicken är helt enkelt hel kyckling som man trär över en halvfull ölburk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.