Krassekrämen till Klas varmrätte sprack innan servering och han grät när han väl var klar. Tävlingen har nått sitt slut år av förberedelser och sattsning för deltagrna är över
KlasLindberg har komponerat en variant med ingefära och chili. Klas hade med detta trevliga recept. Ingefära och chili är dessutom två smaker som jag verkligen uppskattar ochHusmor Lisa skapar recept på Årets Creme Fraiche framöver
Klas säger själv så här om sin mejerifavorit. Hittade fin gotländsk biff med kappa, ett märgben, ekologisk svensk majrova (finns lagrad nu) och plockade backtimjan i snön
Vi lagade fyra rätter, bland annat gjorde vi den här enkla och goda pilgrimsmusslan och förutom att den var sagolikt god så använde Klas hela musslan och alla dess delar
Gör så här. Jag brukar hinna baka lussebullar 2-3 gånger under november-december och prova lite olika former men den här gången blev det klassiska lussebullar med russin i. Värm smör och saffran i en kastrull, häll i mjölken så att degvätskan blir 37 grader. Grädda i mitten av ugnen i 5-10 minuter tills de har blivit gyllenbruna och är genombakade
Redan när vi höll på och mortlade kryddor och rev citronskal så fylldes köket av en aromatisk doft och det var uppenbart att det här skulle bli korvar med mycket smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.