Många har testat Jamie Olivers lasagne med crème fraiche i stället för bechamelsås och lovorden har haglat så tätt och övertygande att jag inte kunde låta bli att prova själv
Hemligheten med detta hamburgerbröd är att jag gör en fördeg på mjöl och mjölk som jag värmer upp till ca 65-70 grader, precis på samma sätt som en bottenredning till exempelvis en bechamel (vit sås) När stärkelse och en vätska binder samman under upphettning bildas ett gel av stärkelsen i mjölet
bechamelsås,. Börjar med ett lager köttfärsås, sen ett lager med lasagne plattor, sen ett lager med Bechamelsås, och om igen upprepar du detta några varv
Ostsåsen är en bechamel som massor av god riven ost får smälta ner i. Att använda flytande smör/rapsolja när jag gör bechamelsås (som blir ostsåsen) är smidigt eftersom jag inte behöver smälta något smör
Bygg din lasagne genom att lägga bechamel i botten, sedan pastaplattor, sedan köttfärssås. Pastaplattor, bechamel, köttfärssås och avsluta med bechamel och lite riven parmesan
Till bechamel, används en tjockbottnad kastrull för att så långt det går, undvika bränd sås. Jag gjorde en vanlig bechamel och adderade en stor burk med créme fraise i den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.