Lägg skivade morötter och purjolök i en kastrull, pressa i vitlöken och riv i ingefäran. Underbar, smakrik, mättande veganrätt med inflamationsdämpande kryddor
Denna vecka startar med ett recept på vegetarisk husmanskost i form av en krämig och len stuvning medmorötter, serverad med stekt bönkorv och kokt potatis
4 4 morötter 1 liten rödlök 3 vitlöksklyftor 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar) 2 msk smör 1 dl hackad kruspersilja flingsalt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Mjukstek purjolöken och vitlöken tillsammans med champinjonerna. rårivna morötter eller en grönsallad. Blanda japansk soja, vatten och honung och vänd ner det tillsammans med kött och grönsaker
Morötterna är köpta färdiga. 3ägg3 dl socker3 dl vetemjöl1tsk vaniljsocker3tsk bakpulver1½ tsk kanel1tsk kardemumma½ tsk malen ingefäraen nypa salt1½ dl solrosolja4½dl rivna morötter. 1) Sätt ugnen på 150 grader2) Vispa ägg och socker pösigt3) Blanda alla torra ingredienser och häll i äggsmeten4) Tillsätt olja och morötter5) Häll smeten i formar, ( jag får aldrig plats med hela smeten i 12 formar)6) Grädda i mitten av ugnen 12 -15 min. 60g smör4dl florsocker1 tsk vaniljsocker100g philadelphiaostskalet av en limeVispa alla ingredienser med elvisp. 4½dl rivna morötter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.