Vi hade en lung & mysig kväll här hemma med min bror & min vän. Vi lyxade till det med trerätters. 250 g vitchoklad200 g margarin3 st ägg2 ½ dl strösocker2 dl vetemjölGlasyr. 150 g vitchoklad½ dl vispgrädde Florsocker Starta ugnen på 175 grader. Smöra & bröa en form på 24 cm med löstagbarakanter. 250 g vitchoklad. 150 g vitchoklad
Tårtamed smak av mjölkchoklad, dumle och jordgubbar. Valde dock att bryta av sötman med lite jordgubbar, vilket passar ihop som handen i handsken till dummefluffen
Marängbotten. Vispa äggvitorna i en bunke. Tillsätt socker och fortsätt vispa. Häll i vårgårdariset. Bred ut blandningen på ett bakplåtspapper i långpannan
Chokladbottnar, med hallonmousse, hallonkompott, vit chokladmousse och krispig nötkrämsfyllning. Spacklad med chokladganache, täckt med ljusrosa marsipan och garnerad med rinnande chokladganache,maränger, färska hallon, macroner, pärlor ,ätbart glitter,och chokladpynt
Vispa äggvitorna med sockret och ättikan till ett hårt skum. Jag bakade en dubbel sats av denna rise krispies tårta när vi hade vänner på besök och då blir det en hel plåt
Jag heter Madelene och är 24 år, jag bor tillsammans med min familj bestående av sambo B, vår dotter Ena som är född i oktober 2012 och vårt senaste tillskott Edin som föddes i April -14
Den här tårtan har jag velat prova på att baka länge och när ingen mindre än en av mina bästa vänner blir min granne så är det klart det ska firas med något riktigt gott
Jag fyllde min tårtamed hallon/blåbär/grädde och garnerade med kokosflarn och krossad mandel… såhär i efterhand önskar jag att det hade funnits färska jordgubbar i affären som jag kunde ha garnerat med för det hade nog verkligen lyft den här tårtan
Då vet ni att Catarina König vann med denna finaltårta, eller Catarinatårta som den kallas. En tårtamed citronbottnar, fylld med passionscurd och hallonmousse och slutligen täckt med en underbar vit chokladfrosting
Koka upp hallonpurén med socker och vaniljpulver. Vispa grädden ”medium hård”. Fördela över chokladbotten, täck med plastfolie och låt stå i kyl tills det ska serveras
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.