Majssoppan jag skrev om där i juni är fortfarande en flitigt förekommande vardagsrätt i vårt kök. Instagram är numera mitt forum för matdokumentation, och det var gensvaret från min gamla vän A som fick mig att inse att jag måste se till att åtminstone jag själv kommer ihåg hur det gick till när soppan tillagades
Ingredienser Portioner. 4 1 tärnad morot 2 tsk curry 1 msk olja ca 7 dl vatten 1 kycklingbuljongtärning 200 g tärnad tillagad kyckling 250 g mjukost (gärna mild) svartpeppar ca 100 g sockerärtor ev färsk koriander (till garnering) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Servera i bitar till soppan. Koka upp soppan under omrörning och låt sjuda i ca 10 minuter. Fräs skivade champinjoner och finhackad lök i en gryta med matfett på svag värme, tills vätskan är klar
Ingredienser Portioner. 4 500 g jordärtskockor 3 potatisar 2 vitlöksklyftor 1 msk smör 1 1/2 dl vitt vin 1/2 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 3 dl vispgrädde salt svartpeppar 10 timjankvistar till garnering, eller välj färsk krydda efter säsong och smak Parmachips 4 skivor parmaskinka Lägg till i inköpslistan
Sådana dagar passar det alldeles ypperligt att käka en kryddstark och värmande soppa till lunch. Denna matiga och goda soppa, med bland annat vitkål, potatis, paprika och het grön currypasta, satte verkligen fart mitt blodomlopp och ökade säkert min kroppsvärme med några grader
Jag hade egentligen tänkt att göra en helt annan morotssoppa, men när jag läste det receptet lite noggrannare tyckte jag att den soppan verkade rätt tam i smaken, så jag gjorde en egen variant kryddad med cajunkrydda istället
Häll i soppa och bönor, värm under omrörning. 1 liter Kelda® Toscansk tomatsoppa. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 liter Kelda® Toscansk tomatsoppa 2 dl pasta ½ zucchini 200 g tärnat rökt fläsk 2 msk Arla® Smör-&rapsolja oliv 1 vitlöksklyfta 1 krm salt 1 krm svartpeppar 400 g kokta kidneybönor 2 msk hackad bladpersilja riven parmesanost
Mixa med stavmixer (eller låt soppan ha bitarna kvar, det är en smaksak). 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Lägg vitlöksklyftorna med skal i en ugnsfast form, eller slå in dem i folie, och rosta dem gyllene mitt i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.