Ställ skålen på kastrullen och sänk värmen på plattan till medel värme, vattnet ska inte stormkoka. Vispa med en elvisp på ganska låg hastighet till en början, när smeten börjar bli helt vit så är det dags att gasa upp till max hastighet
Sätt ugnen på 100 grader och klä två plåtar med bakplåtspapper. Vispa äggvita och strösocker till en styv maräng (den ska gå att vända upp och ner utan att det rinner ut)
Vispa äggvitan på medelfart tills det börjar bli bubbligt. Vispa på högsta effekt medan du portionerar ner lite socker i taget till äggvitorna Vispa till ett hårt blankt skum
Börja med att ta bort etiketten på burken med kondenserad mjölk. Fyll med vatten så burken täcks helt. Koka i tre timmar och skölj sedan med kallt vatten
) De är grönare i verkligheten, blir ju mörkt så fort nu och i mörker är de väldigt svårt att fånga den rätta färgen men de är ju så de är med denna årstiden
Vispa äggvitan med ättisksprit och hälften av sockret till ett hårt skum. För att fira lite extra hjärtlighet på torsdagens alla-hjärtans-dag bjöds det på mini-maränger till förmiddagsfikat
Jag blandade ner små minimaränger i smeten, ett gott och frasigt inslag mot den lite syrliga curden. Glassen görs med hjälp av grädde och kondenserad mjölk och valfri smaksättning
Varva i minimaränger, vispad grädde och jordgubbar. Täck med plastfolie. Garnera med myntan. Sikta över florsockret och servera genast med jordgubbsirap vid sidan om
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.