När ingefäran är klar lägger du den i lagen som du kokat upp med vatten, socker och citron. I dag gör jag syltad ingefära och det mina vänner, det är jäkligt gott
Skölj och halvera frukten på längden och skrapa ur kärnhuset. Skär squashen i ganska stora bitar och koka dem knappt mjuka saltat vatten cirka 2-3 minuter
Skumma väl under kokning så sylten blir helt klar. Häll upp lite sylt på ett fat och se om den stelnar, när den gör det häller du upp i väl rengjorda varma burkar
Den färdiga sylten hälls sedan i väl rengjorda glasburkar som sköljts med hett vatten. Vi kokar alltid en stor sats som vi spetsar till med vaniljstång och njuter av till varje pannkaka, plätt eller våffla under året
Myntan smälter in bra med övriga ingredienser. En söt och riktigt smaskig sylt. Jag använde min bakmaskin idag och då är det bara att hälla i allt och trycka på program sylt och dryga timmen senare är allt klart
• Mosa bären med en gaffel och låt svalna. Att göra egen sylt är väldigt enkelt och vi slipper massa socker och konstiga ämnen som det finns i matbutiken
Börja med att hälla ner allting i en rymlig kastrull. Mammas sylt. Skumma också om det behövs, altså ta bort det skum som uppkommer i samband med kokningen
Av bären jag köpte där gjorde jag en syltmed chili och mynta. Eller marmelad med chili och mynta. För vad är egentligen skillnaden mellan sylt och marmelad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.