För oss är det ofta en laga-något-med-det-som-finns-i-kylen-dag. Som jag nämnt tidigare är halvtråkiga bananer tråkigt att måste kasta så idag så bakade min son en supergod banankaka med veckans tråkbananer som var på vippen att hamna i sopkorgen
Mosa bananerna med en gaffel. Mät upp vetemjölet och sikta ner det tillsammans med bakpulvret i smeten, vänd runt tills allt är ordentligt blandat, men vispa inte
Jag har i en matsked (en vanlig som man äter soppa med) av en engelsk specialitet som heter Black Treacle - det är en ännu mörkare sirap än den vi har här hemma i Sverige
Om du har övermogna bananer hemma (typ så övermogna och bruna att du tänkte slänga dem) så använd dem till detta – då är de supersöta och passar perfekt till det här receptet
Ni vet väl vad man gör med bruna bananer. Dom är alldeles underbart goda och perfekta att skala, skära i bitar och förvara i en frystålig skål i frysen
Jag gillar ju inte att slänga mat så pastan som blivit över blandar jag ihop med vad som finns i kylen, kan även det vara rester som korv, köttfärs eller skinka
Passa perfekt som frukost eller mellanmål. Börja med att blanda ihop de torra ingredienserna. Ta sedan och mosa bananen med en gaffel och lägg sedan till det till de torra ingredienserna
2 msk mjölk (ifall du använder proviva så kan du utesluta mjölken)1 Vaniljstång eller 1krm äkta vaniljpulver ( Kan uteslutas ifall du använder vaniljyoghurt med äkta vanilj i). 1 Vaniljstång eller 1krm äkta vaniljpulver ( Kan uteslutas ifall du använder vaniljyoghurt med äkta vanilj i)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.