Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten)
Mörk chokladbottenmed vit choklad, lime och mascarponekräm toppad med tryfflar och hallon. Ibland får jag ett sådant omåttligt begär efter choklad, ni vet något riktigt mastigt och sött bakverk fullt med ljuvlig choklad
Den senaste kreationen blev en blandning av glass-sugenhet och viljan att göra av med ett par bruna bananer i fruktskålen, samt en halv kaka mörk choklad som på något sätt hade överlevt i köksskåpet
Mixa banan, mango och hallon tills det blir en slät glass. 1/2 dl frysta hallon. 1/2 dl frysta hallon. Jag gjorde den här glassen till mellanmål alldeles nyss och den var hur god som helst
2 ägg 2 dl strösocker 2 1/4 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 200 hallon/blåbär Ca 50 gram vit choklad100 gram smör• Sätt ugnen på 175 grader• smörj en pajform• Vispa ägg och socker poröst• Blanda i mjöl och bakpulver • Bred ut smeten i pajformen och fördela bären jämnt över kakan, riv över vit choklad • Hyvla över smöret med en osthyvel • Grädda i mitten av ugnen i ca 35 minuter 2 ägg. 200 hallon. 50 gram vit choklad
-), först funderade jag på vaniljglass, men så ingår ju banan i marängsviss och jag var inte så sugen på att ha bitar av banan i glassen så istället fick det bli bananglass, mumsigt värre
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.