Go-frukost, serietittande, tupplur, bakning, tvätt, G och lilla Bella på besök för match och middag, och till sist gottis framför The Master uppkrupen i soffan med min älskade
Jag hade massor med halvbruna bananer över och bestämde mig för att de fick bli cupcakes. Kom att tänka på den underbara crepesfyllningen Nutella och banan som man ofta får i små creperier på festivaler och marknader i Europa så det fick bli en Nutellainspirerad frosting med ganska stark chokladsmak till
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret på låg värme. Rör i sockret, vaniljsockret, saltet och äggen. Blanda mjölet och bikarbonatet och vände ner det i smeten
Hur tusan ska det gå till tänkte jag och hade en bild av smält smör, men man skulle låta smöret stelna innan man slutligen vispar upp det och blandar med de övriga ingredienserna
En saftig och god hallon och blåbärskaka dekorerad medvitchokladglasyr. Så här långt in i söndagen har jag hunnit vända upp och ner på köket i någon slags ommöblering, överäta surdegsbaugetter med smör och ost, varit behjälplig med iPadens kameralins inför två åttaåringars inspelning av en otroligt rolig film (dessa barn
Börja med att vispa smör och socker poröst. Vitchokladglasyr. Vitchokladglasyr. Fyll muffinsformarna ca 2/3 med smet och grädda dem mitt i ugnen i ca 20 minuter
I flera månader nu har jag provbakat massor av recept och mixtrat och haft mig inför smaktävlingen på Cupcakekalaset då jag vann med mitt bästa recept förra året så var det inte lika enkelt denna gången
Så idag bjuder vi på ett recept på en riktigt lyxig banankaka medvitchokladglasyr. Vitchokladglasyr. Efter att ha varit ute och fryst med hudarna, tyckte vi att vi behövde unna oss något gott
Igår var första gången på lääänge som jag slog till med ett bak här hemma och Leilas Chunky monkey cupcakes stod som ursprungsrecept med några små modifieringar
Hon hade lyckats bra med sina men mina blev misslyckade återigen. Hallon- och vitchokladglasyren som jag skulle göra till dem blev helt rinnig och vägrade stelna så den åkte ner i vasken direkt och jag gjorde en chokladglasyr istället
Jag fick helt fria händer och bestämde själv vilka muffinsar vi skulle baka, jag valde supersaftiga banancupcakesmed chokladdoppade pecannötter och dulce de leche frosting och supersaftiga hallonmuffins med hallonfrosting
Vit choklad kan ju lätt bli alldeles för sötsliskig tillsammans med något annat sött. ) Jag använde mig av torkad banan i skivor att garnera med, färsk skivad banan blir snabbt brun såvida du inte ska servera dessa omgående
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.