Om du vill att chokladen ska vara stelnad i rumstemperatur kan du med fördel temperera chokladen. Tillsätt övriga ingredienser förutom chokladenoch mixa samman, det behöver inte bli helt slätt utan är bara gott om det är lite bitar kvar
Denna gången gjorde jag en variant med smak av choklad istället. Vanligtvis när man gör Banoffee paj så använderman sig av karamelliserad mjölk och dem dominanta smakerna är banan och kola
Dessa gjorde jag för ett tag sedan blir otroligt saftiga och goda Till 8 stora eller 16 normalstora 2 mosade bananer 1 ägg 1. 5 dl mörkt muscodavo socker 2 dl mjölk 4 dl mjöl 2 tsk bakpulver 1 dl rapsolja 100 g hackad mörk choklad Gör så här. Sätt ugnen på 175 grader Mosa bananerna Vispa ägg och socker pösigt Blanda ner resten av ingredienserna Klicka ut smeten i formarna Grädda muffinsen 15-20 min 8 stora eller. 100 g hackad mörk choklad
Pensla paketet med smält smör och grilla det på svag värme tills chokladen börjar smälta. Pensla kanterna med äggula, det fungerar som klister när paketet viks ihop
Skär i rutor och förvara svalt i låda med lock. Blanda vit choklad, kokosolja och sötad kondenserad mjölk i en kastrull och värm på lågvärme tills chokladen har smält
BARS MED SMAK AV JORDNÖTTER OCH MÖRK CHOKLAD. Det är med glädje jag kan öppna kylskåpet och ta en liten bar, mumsa och njuta av den när jag känner för det
Dekorerade sedan med karamelliserade päron ochValnötter. Detta recept hittade jag inne hos Tove med bloggen Baka liten kaka, jag bytte dock ut chokladenoch kvargen
Idag tog jag med mig Noah och gick till affären för att köpa lite marabou mjölkchokladoch päron. Avnjuts med valfritt tillbehör, vaniljsås, lättvispad grädde eller kanske vaniljglass kan passa
Forma till rullar och låt dem torka till ett par timmar innan du glaserar dem medchoklad. Grovhacka nötterna och blanda med riven mandelmassa och bittermandelolja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.