Jag bakade min fetaost på grillen. Skiva löken i tunna strimlor, dela tomaterna i halvor. 6 portioner 3 st block fetaost (150 g styck) 400 g coktailtomater 1 rödlök Ca 1,5 dl kalamataoliver 0,5 dl olivolja 1 msk torkad oregano Garnering. 400 g coktailtomater
Ännu godare blir det tillsammans med en massa massa vitlök och soltorkade tomater. Finhacka soltorkade tomater, enklast tycker jag att det är att klippa dom (först som strimlor, sen ner i en skål och klippa lite till)
Strimla myntan och strössla ut över den färdigbakade fetaosten. olivolja + olja från de soltorkade tomaternaRingla lite olivolja på en ugnsplåt eller liknande
Och denna bakade feta med oregano och chili och körsbärstomater känns lagom lätt men värmer också lite under vintern samtidigt som den faktiskt smakar sommar
Toppa den bakade ricottan med tomater, parmaskinka och basilikablad. Fräs tomaterna i oljan cirka 5 minuter. 100 g cocktailtomater. 500 g ricottaost ägg 2 dl grädde 1 krm salt 100 g riven gratängost 1 msk smör Till servering 100 g cocktailtomater 1 msk olivolja 4 skiva lufttorkad skinka basilikablad flingsalt och nymald svartpeppar flagad parmesan
Skär soltorkade tomaterna i små bitar. Fördela spenaten och soltorkade tomater i formarna. Knäck äggen i var sin form och häll över oljan från soltorkade tomater-burken och lägg på färsk basilika och krydda med salt och peppar
Skär av toppen av tomaterna och gröp ur tomatköttet med en sked. Placera tomaterna på en ugnsform och täck insidan av dem med ungefär en halv tesked pesto per tomat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.