Vi grillade i Ostvik och serverade bakadepotatisar till köttet. Mitt tips är att ALLTID klicka ner en klick persiljevitlökssmör innan man klickar över en röra
Mosa potatisenmed en gaffel eller potatisstöt och tillsätt grädde och smör. Kan vara en helrätt tillsammans med en sallad eller som ett tillbehör till en varmrätt
Det är mysigt att påta med, det är nyttigt, det är ingenting mer i det hembakta än det som du haft i degen så du slipper oönskade tillsatsämnen och konserveringsmedel
Bakadpotatis är ju så gott. Pricka potatisarna så de inte "exploderar" i ugnen. Knepet är att bottna med ett riktigt gott kryddsmör och sedan klicka på röran
Och så att dippa i aioli med lite Santa Maria chili explosion. När man rullar dem i lite potatismjöl blir de extra frasiga, inte som friterade, men close enough
Supergod bakadpotatismedräkröra blev det idag. Gör ett snitt i bakpotatisarna och klicka i smör. Det bästa med att göra egna röror är att det är godare än dom köpta
Fördela röran i bakpotatisarna. Smaka av med salt och peppar. 4 bakpotatisar. 14 bakpotatisar 4 dl lätt crème fraiche 4 tsk dijonsenap 2 msk kapris 2 syrliga äpplen 200 g kallrökt lax 100 g skalade räkor 4 msk hackad gräslök 1-2 msk riven pepparrot Salt PepparBlanda en sås av crème fraiche, senap och kapris. Nagga bakpotatisen och baka i micron ca 10-15 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.