Jäs baguetterna tills degen reser sig efter ett lätt tryck med pekfingret. Ett annat alternativ är att grädda degen i en smord bakform men då blir det inte baguetter förstås
Smöra baguetten, lägg i röran och garnera med sallad, gurka, tomat och paprika. Antingen kan man blanda ner baconet i röran eller lägga ovanpå röran i baguetten
Vrid baguetternamed lätt hand och lägg på papprad plåt. I receptet står det att man endast ska röra ihop degen kvällen innan, jag har testat receptet två gånger nu och valt att arbeta in mjölet med köksassistenten, fungerar också utmärkt
Dela degen i tre bitar och forma bitarna till baguettermed väl mjölade händer. Tillsätt honung, salt och det mesta av mjölet och arbeta degen väl, gärna med maskin
Täck bunken med ett lock och låt jäsa i ungefär åtta timmar. Till sommarens alla räkfrossor och hösten kommande kräftskivor kan det vara fint att göra baguetter
Vrid baguetterna lite lätt och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Träning och PW med en vän har jag också hunnit med sen har jag fixat en del i provköket
baguettemedjäst Ingredienser. Smula jästen i en bunke och lös upp den med vattnet. De är rätt tidskrävande att baka men då kan man ju hitta på andra saker att göra under tiden - det är nämligen ganska långa jästider
Rulla sedan hela baguetten och nyp ihop änderna försiktigt, lägg på plåten med skarven nedåt. Pensla en skål med lite rapsolja, forma degen till en rund boll och lägg i skålen
Dela upp degen i två delar och skruva till två stora eller fyra mindre baguetter. Täck med en handduk och låt jäsa i 30 minuter. Lägg dem på bakplåtspapper, snitta dem försiktigt tvärsöver och grädda dem sedan i ugnen i ca 30 minuter för stora baguetter och ca 20 minuter för mindre baguetter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.