Detta recept hittade jag i Fredagskocken Mattias Larssons kokbok ”Grillat”. Mamma tyckte det lät supergott och handlade hem ingridienserna och satte igång
Lättlagad tapas som vi hittade på Kokaihop. Räkna med 1/2 till 1 svamp per person. Portabello är inte en egen svampsort utan det är en brun kastanjechampinjon (vanligen kallad "skogschampinjon") som fått växa sig riktig stor
Ca 600gram färs (jag hade nöt)SvartpepparVitpepparAromatCayennepepparKalv- och kycklingfond1 finhackad lök2 äggulorBlanda alla ingredienserna och lukta ifall du kryddat tillräckligt
Igår blev det experiment i köket tillsammans med Göran. Hans idé var att vi skulle fylla biffar med bacon… så det gjorde vi… och det blev mycket lyckat
1 bergisfranska. Rör ner smör, purjolök, peppar och senap i en bunke. Skär ner skinkan och gurkan i små tärningar och rör ner i bunken tillsammans med osten och blanda väl
Receptet i fråga kallades "bergis" och jag är inte svårövertalad när det gäller att prova nya recept, speciellt inte som sjuåringen väldigt fint skrev av receptet helt på egen hand
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.