Ghri´ba homs heter ett välkänt tunisiskt bakverk. Det är en specialitet som är mycket omtyckt särskilt i och utanför Tunis och den bakas på kikärtsmjöl
Tipsa en vän om denna sida (Stäng) Ditt namn * Din e-post * Din väns e-post * Meddelande till honom/henne Bakade tomater kräver allt sin rätt i ugnen - men så blir så underbart goda
Namnet bà ba sägs komma från en kvinna som var nummer tre bland sina syskon och som sålde efterrätten men även genom klädesplagget som alla kvinnor bär i området
Ställ ett par remsor parmaskinka i varje, dekorera med parmesan och basilika. 4 ägg 2 st parmaskinka, skivor 4 st ägg 2 msk matlagningsgrädde 0,5 msk smör salt vitpeppar parmesanost, hyvlad eller riven 4 g basilikablad, färska Tillagning. 4 g basilikablad
Man kan ju givetvis välja att göra en egen barbequesås om man vill försöka unvika onödigt socker, det kommer jag nog göra nästa gång, men den här gången fick det bli en köpevariant på flaska, närmare bestämt den här
Lite färsk basilika. Potatissallad ca 10 portioner ca 1,5 kg Färskpotatis 1 rödlök 1 knippe rädisor Lite färsk basilika 1 påse ruccola 2 tomater 1msk dijonsenap en skvätt vinäger En skvätt olivolja Lite parmesan eller annan smakrik ost 1. Blanda ner ruccola, lite basilika blad 5
Halloj, här är vi, livs levande och tillbaka från ett kort juluppehåll. Rör smöret och rör ner hackad basilika och vitlök, smaka av med salt och peppar
Har faktiskt aldrig gjort egen skagenröra förut utan bara köpt men det var ju superenkelt. Räkor på en fredag är ju inget nytt här hos oss men egengjord skagenröra på toast var något nytt
Pulled Pork, maträtten som hamnade på 3e plats bland de mest populära matsökningarna på google 2013. Jag kan dock avslöja att det inte ens kommer in på min topplista över favoriträtter, och det är nog därför jag helt missat att blogga om det
I dag hade vi lite funderingar på att kanske placera våra rumpor på någon av stans restauranger, men efter lite funderingar och "ännavännande" så kom vi fram till att vi faktiskt inte var riktigt sugna på det
Den här rätten är lätt och snabblagad och framför allt väldigt god. Krämig kyckling med alla mina favoritsmaker såsom vitlök, soltorkade tomater, oliver, grädde och fetaost
Inga större svårigheter att kocka till någon av dom, så vi ordar inte mer om det utan bara kör. Klicka ut smeten på bakplåtspapper, klickarna ska vara teskedsstora, och grädda dom sedan mitt i ugnen på 200 grader, 20-30 minuter tills de är torra i mitten
Hur sedan andra gör är inget vi styr och ställer över, pekpinnar är inte direkt vad det handlar om Mårtenssons Kök, det som passar en kropp att äta passar inte en annan och det är upp till var och en att hitta rätt balans
Bakmammorna älskar chokladbiskvier. När vi växte upp kunde man köpa det i kiosken på gymnasieskolan och när vi var i Tyskland en gång lyckades vi hitta tefatsstora biskvier i ett bageri
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.