Stöt grönpepparkorn i mortel och blanda ner dem i såsen. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten. Rör ner smöret precis före servering så att såsen blir blank
Nu är det ett nytt år igen snart och detta året som varit har det hänt mycket, som tur är så kan jag gå tillbaka på bloggen och kolla… minnet är bra men kort
Smula jästen och rör ut den i lite av degvätskan. Forma dem till avlånga limpor. 14 bröd Ingredienser 4 dl vetekross 16 dl vatten 50 g jäst 2 msk olja 1 msk salt 3 l vetemjöl Till formarna. Häll i olja, salt och nästan allt mjöl, spara 1-2 dl till utbakning. Lägg dem i lättsmorda eller bakplåtspappersklädda avlånga 2 liters formar
Spara hälften till laxpudding. Vispa ihop ättiksprit, socker och vatten tills sockret löst sig. Låt den rinna av och spara 600 g till laxpuddingen. Tillsätt mjölet och låt fräsa ca 1 minut. laxfilé utan skinn och ben, (som varit fryst i 3 dygn). 4 person(er) Ingredienser 800 g laxfilé utan skinn och ben, (som varit fryst i 3 dygn) 1/2 dl salt 1/2 dl strösocker 1 msk krossad svartpeppar 10 dillstjälkar Stuvad potatis 1,6 kilo potatis 50 g smör 2 msk vetemjöl 4 dl mjölk 1 dl hackad persilja 1 1/2 tsk salt Syrad rödlök 2 små rödlökar 2 msk ättiksprit (12 %) 1/2 dl strösocker 1/2 dl vatten
Vill man styla lite extra kan man addera frosting och strössel på locket också. Tricket att få en fin donutbakelse är att välja "varje annan" frukt eller godis somså att säga "bär upp" locket
Här då ett bröd som vi körde på jobbet ser otroligt nyttig ut ser väldigt trevligt ut. Det verkar också vara ett väldigt viktigt moment i det hela där man viker ihop den mest, inte rund river och bankar och slår som en vanlig deg
Det kan hända att just din deg behöver flera deciliter mindre mjöl än vad som står angivet. Dela varje tredjedel i tolv mindre bitar, och rulla bitarna till korvar som du sedan formar till lussekatter och placerar på plåten med gott om utrymme för jäsning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.