Strö sesamfrön och cayennepeppar över och servera de koreanska böngroddarna på fat eller skål. Här1 burk böngroddar (ca 400 gram) eller ca 300 gram färska böngroddar2 msk olja1 liten purjolök, tunt skivad1-2 pressade vitlöksklyftor1 krm salt2 tsk ljus soja1 msk sesamfrön0,5 krm cayennepeppar, torkad krossad chili efter smak ex. Skölj och lägg böngroddarna i kallt vatten i ca 5 minuter. Fräs böngroddarna på medelstark värme i olja under omrörning 1 minut. 1 burk böngroddar. ca 300 gram färska böngroddar
Just nu håller jag på att hitta på olika recept med asiatiska influenser och efter att ha blivit paniksugen på böngroddar så tänkte jag slå två flugor i en smäll och komma på något saltsötsyrligt
Denna vecka blev fredagens grönskasrätt en wokning av böngroddar och solrosskott. 1 paket färska böngroddar (ca 200g)1 paket färska solrosskott (ca 100g)Lite skivad vitlökLite saltLite ljus sojaLite sesamolja. 1 paket färska böngroddar
Jasminris med böngroddar och stekt ägg 1 Koka jasminriset enligt anvisning på förpackningen. 2 Häll det färdigkokta riset och böngroddarna i stekpannan tillsammans med äggbitarna. 2 dl böngroddar
Avsluta med att röra i böngroddarna och låt de bli varma. 8-10 port1 kg kycklingfiléolja2 gula lökar2 msk grön curry2 tsk gurkmeja500 g wokgrönsaker1 röd paprika2 brk kokosmjölk½ dl fisksås1 brk böngroddarStrimla kycklingfiléerna och bryn i olja
srirachalinsbiffar, marinerade böngroddar & rostad paprikasoppa. Skölj ett halvt paket kidneybönor och ett halvt paket böngroddar och häll över marinaden och blanda runt ordentligt
Avsluta med att lägga ner böngroddarna. Vitkålsfräs med sojafärs, böngroddar och soja 4 port. 1 burk konserverade böngroddar eller wokgrönsaker, sköljda. Vitkålsfräs med sojafärs, böngroddar och soja 4 port
Apelsinbräserade böngroddar. Två nävar böngroddar. Tillsätt den fint rivna ingefäran, szechuanpeppar samt böngroddarna och fortsätt att reducera saften tills dessa att merparten absorberats av böngroddarna
Apelsinbräserade böngroddar. Två nävar böngroddar. Tillsätt den fint rivna ingefäran, szechuanpeppar samt böngroddarna och fortsätt att reducera saften tills dessa att merparten absorberats av böngroddarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.