Och då passar ju den här rätten väldigt fint. Jordärtskockschips var något nytt för mig men jag chansade lite och gjorde som jag gjort med andra hemmagjorda chips innan, och det blev bra
Skär jordärtskockorna i mindre bitar och blanda med rapsolja och salt i en ungsfast form. Skala och krossa vitlöksklyftorna innan du lägger dem också i formen
Skala och tärna 300 g jordärtskockor och 2-3 potatisar. Ansa, skölj och strimla 7-8 cm purjolök (den vita/ljusgröna delen). Häll sedan över 1 liter kokande vatten (använd gärna vattenkokaren, så sparar du både tid och miljö). Krydda med 1 grönsaksbuljongtärning, lite salt och nymalen svartpeppar
och jag verkar ha en förkärlek för att smaksätta den med apelsin. Enkelt serverad med en god sallad med rödbetor, haricotes vertes och lite fårost i en vinegrette med lite fårost till
Det här är en ganska “soppig” bönoch fläsk-gryta med typiska maya-smaker från Mayan Cuisine. Som bönor brukar man oftast använda små vita bönor men jag använde svarta
Skala jordärtskockor och potatis och skär dem i mindre bitar. Skala och hacka löken grovt. Häll en skvätt olivolja i en stor kastrull och fräs rotfrukter och lök utan att de tar färg
God i gratänger, god i sås, god att fritera och god i soppa. Den här varianten känns lite lyxigare när vi serverar den med lite crunch på toppen och dessutom smörstekta pilgrimsmusslor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.