Glad påsk till er alla. Lite sent, men jag har haft en underbar helg med familjen och helt enkelt inte hunnit uppdatera bloggen med allt gott jag har bakat och ätit
Nu orkade jag, så här kommer receptetpå portvinssåsen, eller reduktionen kanske är mer korrekt. Häll på vinet (obs akta för det kan stänka rejält, fond och kryddor
) Problemet är att jag nog aldrig hittar dit igen. Som det syns på bilderna har jag en baksten, att baka på plåt funkar men är krångligare, risk att bränna sig och svårare att få det bra
Broccoligratäng med bacon. Ost- och sparrissoppa (på burksparris). Ägg- och baconquesadillas. Jag hade planer på att köra Snålseptember även i år, men med en tvåmånadersbebis hemma blir vardagen sällan lätt att planera
Då slipper du klumpar och du får ett bättre slutresultat. Eller har du kanske aldrig ens tänkt tanken. Det andra du ska tänkapå är att inte vispa ner mjölet i smeten, då blir kakan lite gummiaktig
Sänk värmen och blanda i lite smör i taget. I tv-programmet "Sveriges mästerkock" gjorde Leif Mannerström en torskrygg med en sandefjordsås som såg jättegod ut och det var därför jag bestämde mig för att prova att göra den här
Jag har fått en hel del frågor på hur jag gjorde den men jag var inte riktigt nöjd med det tidigare receptet så nu var det dags att laborera lite till… o dessutom hade vi ingen lunch så det var lägligt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.