Rhode IslandsåsTore Wretmans klassiker är perfekt till naturella räkor, havskräftor och hummer. Här ger fransk senap lite extra sting, och sockret hålls nere
Den absolut bästa tiden på hela året här på Öland. Det är hösten som gör debut när äppelträdens frukt blir rödare och det närmar sig skörd och framförallt skördefest
Gör pajdegen i god tid och platta ut i vanlig pajform. Skålla ochskala mandeln. Skaka pannan så att nötterna rullar runt och passa så attde inte bränns
Ännu en natt med raggisar och långkallingar. Den kan dock göras både laktosfri och mjölkfri med mjölkfritt margarin, någon alternativ gräddsort och mjölkfri vit choklad
Arbeta snabbt ihop och låt degen vila en stund i kylskåp. Tryck ut degen i en pajform och häll över äppelblandningen och pudra lite kanel och lite mald ingefära över
Skala, kärna ur och skiva äpplena tunt. Ställ in i ugnen i ca 30 minuter eller tills pajen är gyllenbrun och knäckig. (Originalreceptet innehöll även ½ tsk bakpulver och 2 msk mjölk, men jag glömde bort de två sista ingredienserna och resultatet blev kanon, så jag kommer att utesluta dem även i fortsättningen
Fräs köttfärsen och purjolöken, lägg i baconbitarna. Tillsätt champinjoner och fräs ur vätskan. Tillsätt kryddor, tomatpurén, soyan och pressa i vitlöken
Smält smöret i en kastrull och låt det svalna. Rör samman de torra ingredienserna för sig och de blöta för sig och sedan blandar man ihop de tillsammans
1Skala och skiva äpplena i tunna klyftor och blanda med kanel och socker och lägg i en pajform. 1Blanda ihop alla ingredienserna till pajdegen till en smulig deg och smula över de skivade äpplena
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.